Όταν μάθεις να αντέχεις τον “κόντρα” άνεμο, τότε αρχίζεις και να τον απολαμβάνεις

Όταν μάθεις να αντέχεις τον “κόντρα” άνεμο, τότε αρχίζεις και να τον απολαμβάνεις

Η ζωή δε θα ήταν απολαυστική αν όλα ήταν…όμορφα, βολικά και με το μέρος μας. Μια βαρετή ζωή θα ζούσαμε, δίχως ενδιαφέρον, δίχως κάτι να αντισταθούμε και να παλέψουμε. Μια μουντή καθημερινότητα θα ήταν αν γενιόμαστε με όλα μας τα προβλήματα λυμένα.

Ναι, σωστά, δε θα είχαμε απογοητεύσεις, αποτυχίες ή ανεκπλήρωτα όνειρα. Δε θα μας έλειπε τίποτα.

 ” Όταν μάθεις να αντέχεις τον “κόντρα” άνεμο, τότε αρχίζεις και να τον απολαμβάνεις”

Εκτός από τη χαρά του να αντιστεκόμαστε. Τη χαρά να προσαρμοζόμαστε. Τη χαρά να παλεύουμε. Τη χαρά να αλλάζουμε και να νικάμε μετά από μια (προσωρινή) ήττα.
Έτσι γίνεται όμορφη η ζωή. Επειδή εμείς επιλέγουμε να εστιάζουμε στις νίκες και να τις απολαμβάνουμε όσο και αν μας κόστισαν πριν τις κατακτήσουμε.

~~~~~~~~
Εσύ, θυμάσαι την πιο πρόσφατη, πιό δυνατή σου “νίκη” ; Θυμάσαι πως ένιωσες; Τι έλεγες στον εαυτό σου όταν την κατέκτησες; Ποιές εικόνες περνάνε από το μυαλό σου όταν αναπολείς εκείνες τις στιγμές;

-Ίσως έχεις καιρό που νίκησες τελευταία φορά…ίσως πάλι απλά δεν θυμάσαι πως είναι να νικάς. Ξέρεις, οι νίκες έρχονται ευκολότερα αν έχεις την κατάλληλη καθοδήγηση και κάποιον να σου υπενθυμίσει τη διαδικασία. Γιατί σίγουρα βαθιά μέσα σου γνωρίζεις πως είναι να νικάς. Άλλωστε, έτσι ήρθες στη ζωή. Μέσα από την πρώτη σου νίκη…