Συχνές ερωτήσεις

Διαβάστε τις συχνότερες ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους

Ερώτηση: Πως το κάνετε ; Είναι ασφαλείς οι μέθοδοί σας; Σε πόσο χρόνο θα έχω αποτέλεσμα; Θα έχω σίγουρα αποτέλεσμα; Θα είναι μόνιμο; Πρέπει να ξαναέρθω;

Όλες οι περιπτώσεις που αναλαμβάνουμε ακολουθούν μια συγκεκριμένη διαδικασία, με τις ακόλουθες φάσεις :

  • Διενέργεια μιας πρώτης συνεδρίας αξιολόγησης. Εκεί επιβεβαιώνουμε ότι είμαστε κατάλληλοι να αναλάβουμε την περίπτωση αλλά και ότι ο πελάτης μας, είναι δεσμευμένος/η να κάνει την αλλαγή που θέλει. Σε αυτή τη συνεδρία, κάνουμε και την εκτίμηση του συνολικού αριθμού των συνεδριών που θα απαιτηθούν (συνήθως 4 με 8 συνεδρίες).
  • Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούμε βασίζονται σε μια ευχάριστη, ασφαλή, απελευθερωτική και διαλεκτική μεθοδο με βήματα που σκοπό έχουν να "ανοίξουν" την οπτική της αντίληψης του πελάτη μας : με απλά λόγια, δίνουμε στο μυαλό του περισσότερες επιλογές από την επιλεγμένη της προς αντιμετώπισης συμπεριφορά. Δεν πρόκειται για ψυχανάλυση ή ψυχοθεραπεία. Χρησιμοποιούμε μεταξύ άλλων τεχνικές όπως : Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP) , Ύπνωση (Hypnosis), Ανάλυση Διαλεκτικών Συναλλαγών (Transactional Analysis), Εκούσια Δημιουργία του Μέλλοντος (TLT / Creating Υour Future©) και σειρά άλλων. 
  • Το αποτέλεσμα γίνεται αντιληπτό από τις πρώτες 1 ή 2 συνεδρίες. Κι αυτό γιατί εστιάζουμε στην άμεση εξαφάνιση του συμπτώματος και όχι σε μια μακρόχρονη διαδικασία ανάλυσης.
  • Τα αποτελέσματα των μεθόδων μας σε ποσοστό άνω του 95% είναι οριστικά με την ολοκλήρωση του αρχικού πακέτου των συνεδριών. Ίσως χρειαστεί κάποια επαναληπτική συνεδρία για να αντιμετωπιστεί κάτι που αποτελούσε δευτερεύουσα κατάσταση αρχικά. Σε κάθε περίπτωση όμως, είμαστε σε θέση ακόμα και να εγγυηθούμε το αποτέλεσμα στους πελάτες μας, προσφέροντας όσες επιπλέον συνεδρίες απαιτηθούν χωρίς επιπλέον χρέωση (σχετικά με την αρχικά αντιμετωπιζόμενη περίπτωση). 
  • Οι πελάτες του Mindgym δεν αναλαμβάνουν κάποια υποχρέωση να παρακολουθούν ομαδικά τμήματα ή να κάνουν περιοδικές επαναληπτικές συνεδρίες. Συνεχίζουν αυτόνομοι και απελευθερωμένοι τη ζωή τους, έχοντας από εμάς βασικά εργαλεία ώστε να παραμείνουν σε συνεχή εξέλιξη. Η ανθρώπινη φύση ως "άστατη", μπορεί όμως να οδηγήσει κάποιον ή κάποια, σε επικοινωνία με το Mindgym για αντιμετώπιση άλλων προκλήσεων.

Ερώτηση: Πόσο κοστίζει ; Πότε μπορώ να ξεκινήσω ;

Οι συνεδρίες μας έχουν διάρκεια περίπου δύο ωρών η κάθε μία, ίσως και περισσότερο. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η πρότερη αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης, κάτι που προσφέρουμε δωρεάν και λαμβάνει χώρα τηλεφωνικά ή μέσα από διαδικτυακό σύστημα τηλεδιάσκεψης. Εκεί εκτιμάται και ο συνολικός αριθμός των συνεδριών καθώς και προγραμματίζονται χρονικά όλες οι συνεδρίες.

Στη συνέχεια έχουμε 3 επιλογές για διενέργεια των συνεδριών :

  • Διαδικτυακά (μέσω λογισμικού τηλεδιάσκεψης)
  • Στο χώρο μας (σε ένα από τα γραφεία του Mindgym, σε Χαλάνδρι, Μαρούσι, Γλυφάδα ή Αθήνα)
  • Στο χώρο σας (για περιοχές εντός Αττικής)

Η τελική αμοιβή του Mindgym, εξαρτάται από το συνολικό αριθμό και τον τύπο ων συνεδριών (πχ. διαδικτυακά ή στο χώρο σας).  Επιλογή για μοναδική συνεδρία δεν προσφέρουμε σε όσους δεν έχουν ήδη δουλέψει μαζί μας. Μια μοναδική συνεδρία για λόγους πχ. επιβεβαίωσης εκ μέρους του πελάτη, μπορεί να θεωρηθεί η αρχική συνεδρία αξιολόγησης που προσφέρουμε ούτως ή άλλως δωρεάν. 

Όλες οι συνεδρίες μας γίνονται κατόπιν εξόφλησης και σε προσυμφωνημένες ημερομηνίες και ώρες. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος επιδιώκουμε να είναι όσο το δυνατό συντομώτερη (πχ. από 1 έως 3 εβδομάδες).

Για να ξεκινήσετε, απλά επικοινωνήστε μαζί μας, κάνοντας κλικ εδώ\/

Ερώτηση: Ποιός μπορεί να βοηθηθεί από τις υπηρεσίες του Mindgym; Τι μπορώ να αντιμετωπίσω με την καθοδήγησή σας; Ποιά είναι η διαδικασία; Υπάρχουν περιορισμοί;

Κάθε άνθρωπος που έχει πάρει απόφαση να αντιμετωπίσει κάποια από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά (στον προσωπικό, οικογενειακό, επαγγελματικό ή αθλητικό τομέα) και κατανοεί πως αυτή η πρόκληση έχει να κάνει με τις δικές του επιλογές. Έχει να κάνει με τον τρόπο που σκέφτεται, που αποφασίζει και που επιλέγει να συμπεριφερθεί. Και επιλέγει συνειδητά αλλά και ασυνείδητα. Γιατί ακόμα και όταν ενεργούμε ασυνείδητα, (για παράδειγμα, η αντίδρασή μας στις προκλήσεις κάποιου άλλου) εμείς έχουμε την αποκλειστική ευθύνη για την επιλογή της συμπεριφοράς μας.

Αν διαπιστώσουμε πως δεν έχουμε τη βέλτιστη συμπεριφορά, έστω και ασυνείδητα, οφείλουμε να κάνουμε κάτι για να ξαναπάρουμε τον έλεγχο.

Οι περισσότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, έχουν να κάνουν στην ουσία, με την πραγματικότητα που εμείς δημιουργούμε κάθε στιγμή  : συνδυάζοντας πληροφορίες από το εξωτερικό περιβάλλον μαζί με δικές μας εμπειρίες (ή ακόμα και εμπειρίες τρίτων που έχουμε "οικειοποιηθεί" επειδή είναι σημαντικοί για εμάς) και το μείγμα αυτό φιλτράρεται από μια σειρά από εσωτερικές αυτόματες λειτουργίες που επηρεάζονται από παράγοντες που δεν ελέγχουμε συνειδητά : πεποιθήσεις, αξίες, συναισθηματική κατάσταση της στιγμής κα. 

Αυτή η "πλαστή" πραγματικότητα (που δημιουργούμε με το μυαλό μας), επηρεάζει σε επέκταση, το επίπεδο τη ζωής μας σε κάθε τομέα αφού η συμπεριφορά μας θα ορίσει τελικά το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας. Θα ορίσει τις επιδόσεις και την επιτυχία ή αποτυχία μας.

Και, ΝΑΙ, δημιουργείται από τον τρόπο που επικοινωνούμε με τον εαυτό μας. 

 Άγχη, φοβίες, αναβλητικότητα, έλλειψη συγκέντρωσης, απώλεια αυτοσυγκράτησης, καταχρητιστική συμπεριφορά ("συναισθηματικό φαγητό", εξάρτηση από τη ζάχαρη, κάπνισμα κλπ) αρνητική συμπεριφορά κάθε μορφής, μειωμένη ή ανύπαρκτη όρεξη για τη ζωή, αδικαιολόγητο φόβο για το άγνωστο (ή το αύριο) ή συναισθηματικό "βάλτωμα" : όλα ξεκινούν και όλα τελειώνουν στο πως "επικοινωνούμε" την εξωτερική πραγματικότητα και στο τι νόημα της δίνουμε.

Ο μόνος περιορισμός, είναι πως πρέπει να θέλει ο ίδιος άνθρωπος, να κάνει κάτι για αυτό. Στο Mindgym έχουμε απορρίψει όσους μας προσέγγισαν, όχι επειδή το ήθελαν οι ίδιοι, αλλά επειδή τους πίεσε κάποιος άλλος.

 

M

I

N

D

G

Y

M