Ευχές για το νέο έτος

Ευχές για το νέο έτος

Τούτες τις μέρες και ώρες που όλοι απλόχερα ανταλλάσουμε ευχές, ας έχουμε στο μυαλό μας ένα πράγμα : πως τα καραμελωτά που μόλις μας χάρησαν, για να τα απολαύσουμε, πρέπει πρώτα εμείς οι ίδιοι να τα ξετυλίξουμε…

Οι ευχές δεν έκαναν ποτέ κανέναν ευτυχισμένο, πετυχημένο ή οικονομικά ανεξάρτητο. Ποτέ δεν εξασφάλισαν την υγεία σε όποιον δεν φρόντιζε τον εαυτό του. Ποτέ δεν έφεραν την αγάπη σε αυτήν που δεν αγαπούσε τον ίδιο της τον εαυτό. Ποτέ δεν έφεραν την καλύτερη αθλητική επίδοση, σε αυτόν που δεν προετοίμασε ψυχή και σώμα με πρόγραμμα και όραμα για τη νίκη. Ποτέ δεν έφεραν την πρόσληψη ή την προαγωγή. Ποτέ δεν έφεραν την κυριαρχία σε έναν επαγγελματικό χώρο.

Μπορεί να μη φέρνουν οι ευχές μόνες τους ότι επιθυμούμε, αλλά αυτό δεν τις καθιστά τυπικές ανταλλαγές προθέσεων. Δεν είναι άχρηστες. Αντίθετα. Οι ευχές, είναι ο καλύτερος τρόπος να θυμούμαστε την ευθύνη που έχουμε από τη ζωή, να κάνουμε τα πάντα ώσατε να τις πραγματοποιήσουμε. Είναι δική μας η ευθύνη όπως και η …απόλαυση της πραγματοποίησης. Τουλάχιστον, για όσες από αυτές θεωρούμε καλοδεχούμενες.

 

Σας στέλνουμε τις ευχές μας για το νέο έτος, ως υπενθύμιση λοιπόν, για ότι ποθείτε, προσμένετε, κυνηγάτε ή ελπίζετε να συμβεί. Εσείς αναλαμβάνετε να το κάνετε να συμβεί.